POP-training

Follow us:

Vraag direct de

POP-training aan:

 
 
 
 

POP2.0 & training

Veel werknemers, maar ook managers en teamleiders zien het POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) nog als een verplicht nummer dat na een verplichte inspanning in de kast verdwijnt. Maar dit kan anders!


Het POP is bedoeld om te inspireren, motiveren en aan te zetten tot ontwikkeling. 


Daarom heeft Corsèl Coaching een POP 2.0-format ontwikkeld dat aansluit bij de medewerkers, teamleden betrekt bij elkaars ontwikkeling en door managers en teamleiders gebruikt kan worden in de jaarlijkse evaluatie, ontwikkelings en beoordelingsgesprekken. 


Het POP 2.0 is gericht op de gehele mens, de persoonlijke eigenschappen en situatie van de werknemer, de kwaliteiten en talenten die deze in zijn werk in kan zetten en de mogelijkheden die wellicht nog niet benut worden.

Er wordt gekeken naar hoe de werknemer de afgelopen periode zichtzelf al ontwikkeld heeft en wat de werknemer van zichzelf, collega's en werkgever nodig heeft om de volgende stappen in  talentontwikkeling te zetten. 


De POP 2.0-training is op verschillende manieren in te zetten en te implementeren in uw organisatie of afdeling. 


Zo is het mogelijk een complete incompany training en implementatie te verzorgen voor uw werknemers of op basis van het 'train-de-trainer"principe de methode middels de teamleider of manager te implementeren.

Of wellicht op een andere wijze die nog beter bij uw organisatie past.

We denken hierin graag met u mee!